söndag 8 juni 2014

Bergkvara station

Denna byrå har en gång i tiden funnits i Bergkvara station i stationskarlens ägo, Majas släktingar köpte den och tog hem den till Ragnabo, och vidare till huset där vi nu bor och i många år stod den sliten och moloken i källaren men en tanke fanns att den skulle få renässans och få komma upp i dagens ljus igen så efter lite slipning, målning så återfinns den nu i vår hall som ett ögongodis för både oss och besökaren och innehållet skäms inte för sig för där återfinns nämligen Majas dockskåpssaker som ej är utplacerade i husen.


Oljig..smutsig, sliten direkt ur källaren, där den varit förvaringsplats för all möjlig bråte.En försiktig liten placering avslöjade hur perfekt den passade på denna plats.

Lådorna återfick sina mässingsbeslag som är en härlig kontrast till det vita.


3 kommentarer:

Emma sa...

Åhh,Så vacker byrån är! Fint målad, måste vara för att du/ni använder ROLLER istället för pensel:)
glöm inte besöka "hemtrevnad" i Gårdby! Vilken underbar liten loppis med vackra gamla ting!nu längtar jag till söndag för då ska jag minsann fynda i Brunnsparken har jag tänkt!

Linda sa...

Vad roligt med historiken så typiskt dig att luska fram=) och jättebra att ni till slut tog vara på den och va stilig den blev på sin nya plats.
Idag är jag ledig, solen lyser så solstolen får ett besök...zzzz garanterat=) kram

FLAK sa...

Emma! tackar och det är så mkt enklare med roller...lite som åkgräsklippare det blir ett nöje att jobba..ha d gott i Brunnparken och fynda på! vi kollar Gårdby i sommar

Linda..ja du vet precis hur man är...som den arkivråtta jag är BLT arkivet har man rotat igenom..så då är ju varm i kläderna...appropå det....pust 40 grader idag..skitsamma vi frös i vintras så värmen är välkommen...
hoppas du inte smälte i solen kram