måndag 30 juni 2014

Drummel

En sak är säker, trafik nu för tiden är inte alls som den var förr i tiden, stress, press, tutningar för alls och ingenting, och ett ofog att inte visa respekt emot äldre fordon och förare.

 

Man bli upprörd så till den mildra grad av fingervisningar, ja inte tillrättalägganden med pekfingret då utan långfingrar således och detta ofog används för alla typer av yttranden i trafiken, tacka vet jag förr i tiden när en hederlig knytnäve gav uttryck för den smått irriterande ilska som en bilist kunde känna då bakomvarande struntade i att vederbörande hade för avsikt att färdas i lagom fart.Numera kan inte gemene man hålla reda på höger och vänster, betänk nu att svenska folket faktiskt klarade ut trafikomläggningen 1967 men idag kan dom inte ens passera genom en rondell utan tumult och det faktum att cirkulationsplatserna förr i tiden var ytterst få och idag formligen drösar det av dom så borde ju bilisterna av idag bemästra körning i rondell på ett utomordentligt sätt.

 

 

När man begrundar det faktum att Sverige idag är ett skyltland utan dess like där vägskyltarna kan göra den mest vana bilförare lätt förvirrad om vad som egentligen gäller, nej tacka vet jag dom gamla vägskyltarna som i ett antal av 65 stycken år 1951 utgjorde ett lagom antal skyltar längs vägarna, givetvis utspridda över flera platser och inte likt klasar av vindruvor.När man sätter sig i sitt fordon och förväntar sig en behaglig resa så kan man utan förbehåll förvänta sig att resan förbyts  i ett surr av bilar med bilister som troligtvis inte har gott om tid i tillvaron utan på ett närmast osmakligt sätt ska bereda sig väg till vilket pris som helst.


Det enda receptet som en världsvan bilist i keps då bekämpar dessa vägdrumlar med är att lätt trycka på bromspedalen så att bromsbelysningen tänds och dom bakomvarande inser att den här bilisten kommer du inte förbi även om du tutar och blinkar och visar finger för då hötter man tillbaka med näven på ett föredömligt sätt och påpeka att vederbörande borde studera Kungliga automobilklubbens handledning för motorförare.

 

 

Så kära medtrafikanter nästa gång ni mot all förmodan kommer ifatt en medtrafikant som färdas i lagom fart sakta in och begrunda det faktum att om man färdas i lagom fart så finns det chans att man kan uppleva landskapet och ditt resesällskap utan att bryskt rusa genom tillvaron i tron att man vinner tid.

 

Bästa hälsningar Herr Stofil  5 kommentarer:

Vinyl karlsson sa...

Kära nån då har gamle stofil varit ute och kört då blev det väl lika långa köer som karlsro rondellen i Kalmar på kvällarna
Gubbe i keps är farliga i trafiken
hytter med näven och flyttar sig sällan han ligger och smyger i 60 km tror vi.
Med vänlig hälsning trafik och hälsa

Linda sa...

Ha ha!! det var det roligaste jag sett på länge du är inte klok=) eller herr Stofil är inte klok, men när man sen tänker till så har han så rätt, vi borde ta det lugnare och jag ska göra det jag lovar.. fingers crossed=) kram

Perra sa...

Herr Stofil har helt rätt! Låt oss gubbar få välja den hastighet vi trivs med. Tids nog blir även de yngre gamla.
Visst är det effektivt att blinka med bromsljuset när de blir för närgångna... ;-)

Maria sa...

Tummen upp!

Lången sa...

Får månne bilradion in Hilversum och Kalundborg?