fredag 13 juni 2014

Körkort?

Man kan undra för idag är det så att man fått nya körkortsbehörigheter C1 och C1E där man tydligen får köra en lastbil med totalvikt från 3500 kg upp till 7500...tillåt mig undra lite för hur mycket utbildning man får för att få sitt C1 kort? är det så att säga värt besväret att inte ta ett C kort istället.

Har du ett C kort får du köra alla lastbilar oavsett vikt om dom inte är farligt gods.

Med behörigheten C1 får man ju en begränsning som stoppar dig från att köra en lastbil på 7501 kg...ja nu ska man ju säga att gårdagens regler när du kunde köra runt i tunga bussar och lastbilar som omregistrerats till B-kort var totalt vansinne men C1 är ju minst sagt lika illa för vem vill ha ett C1 när du kan ta ett C kort?.


Jag står givetvis bakom det faktum att man inte alls borde få framföra ett fordon med högre totalvikt än 3500 kg och då ska fordonet inte vara nerbantat från tung lastbil utan byggt som en lätt lastbil om man har ett B-kort,  så varför krångla till det antingen ÄR det en tung lastbil eller inte...oavsett totalvikt ÖVER 3,5 ton och då ska C-kort krävas.

C1E krånglar ju till det hela ännu mer för då ska du få koppla till ett släp till din lastbil........var det inte det som kallades CE förut...ja fast C1E har begränsningar...det har inte CE...Tack EU byråkrater för er otroliga uppfinningsrikedom att skapa regler som ingen vill ha eller förstår. 

Herr Stofil som har BE CE kort rynkar pannan och undrar om man överhuvudtaget ska våga ge sig ut på vägen......snart får man väl inte ens promenera utan körkortsbehörighet...ja en ICA eller konsumkasse..räknas den som last? och en DRAmatenvagn räknas den som släpvagn då eller?

2 kommentarer:

Jh99 sa...

Kanske bäst du skyndar dig komma provköra HKO medan vi fortfarande får köra lastbil för EU byråkraterna ;)

FLAK sa...

Jajemen för än så länge så är det godkänt att ha lite skoj bakom ratten....trots att EU vill något annat.........