söndag 28 juli 2013

Moulinex 172-8-02

Å vad i hela friden är det nu då undrar vän av ordning...jo min käre vän har du en gubbe eller fru som har en ovanlig förmåga att släpa in alla möjliga typer av skräp, löv, sand, grus ja allt tänkbart och otänkbart i bilen..hon eller han har kanske kört trädgårdsavfall...ungarna har ätit kakor i baksätet....då stiger blodtrycket på den mest timide och stillsamme bilägare för inget..absolut inget är mer tabu för just honom än att skräpa ner i bilen utan att städa upp det.


Så då kommer vi fram till just Moulinex modell 172-8-02.........som på den tiden var den mest uttänkta saken som man överhuvudtaget  kunde komma på...strunt samma att vi åkte till månen 1967....ja förresten den ser ju lite sån ut det kanske var den dom åkte i..............rymdtema..inte illa..=)

Jo för så här är det...mannen dammsuger sällan eller aldrig i hemmet men finns det plötsligt någon uppfinningsrik person som uppfinner dammsugaren igen, nu med rymdinspiration och 12 volt för att kunna användas när som helst i bilen när behov uppkommer, då köper mannen en sån, ja han köper nog förmodligen även en vanlig dammsugare till frugan men den ska ju hon använda.


Så då står bilägaren där med  minidammsugaren i högsta beredskap...12volt redo för allt..skitiga hundar, flottiga småbarn...ja den är tillverkad i Frankrike..och tvåfärgat beige, bara det gör ju att nostalgivibbarna sätter igång...den är dock inte startad...jag dammsuger hellre med våtdammsugaren...den har så att säga mer pulver i.

Fast visst ser den ut som den färdas genom luften i rätt go fart även när den ligger där....se där ja..lyckad design..inte illa och jodå den fanns i orange också...allt enligt en annons jag sett.


 


1 kommentar:

Palmingo sa...

Vilken rymdraket! Vi har en liknande "bordsdammsugare" som vi använder i husvagnen. Den är grön och cremevit och sköter sitt jobb exemplariskt.