söndag 14 juli 2013

Loppisfenomenet

Allt fler går på loppis, kan man dela in loppisarna i olika fack? ja kanske, vi har trädgårdsloppisen..ja den vanliga där barnens leksaker, kläder som dom inte använder läggs ut till försäljning, intressant för vissa..totalt ointressant för andra.

Ja då ska man inte förakta trädgårdsloppisen för ibland är det äldre saker som säljs och då får man bråttom in i den trädgården.....

 

Sen har vi i hamnförsäljningen..ja den kan inträffa på andra ställen men vi har ju gott om hamnar här nere så där samlas folk, så där händer det att loppisborden ställs upp på en bestämd dag och man får tillfälle att fynda det som folk rensat ut ur förråd, bodar och källare.

 

När vi ändå rullar genom landskapet så kan vi nämna dom mer sommarbetonade loppisarna som sommargäster öppnar..där fyndar man i små hus...och inte att förglömma dom bofasta loppisarna som bedriver försäljning av dödsbon, etc fast jag har en egenhet på sådana ställen..jag smiter in på verktygsavdelningen...ja eller den så kallade skrotavdelningen...där lämnas allt som inte är fint nog.....jo du...man hittar mycket plastprylar på skräpavdelningen..och dom lite udda fynden, ja sånt som jag gillar.


Så loppistrenden håller i sig, och det bästa av allt vad man än söker så finns ju chansen att man finner just det man söker just på loppis.


Ett gott råd, kör småvägarna inte stora motorvägar..och ta god tid på dig...

Här har ni ett fynd som jag faktiskt inte blir klok på...tillverkare Hammarplast..men vem har designat?

Men en väldigt snygg liten kanna i blekt gult.....ett vardagsföremål som inte fått plats i dom finare kretsarna förrän nu, ja det är en tålig liten rackare..som överlevt sen 1961...

 

Glasmässigt då?...fast jag är ingen glasmänniska..jodå jag tycker glas är väldigt fint men njae...denna skål är inget loppisfynd...inget inköp alls utan faktiskt containerfynd...ja för några år sen då alltså...så där kan man oxå fynda.

1 kommentar:

Linda sa...

Jag är ingen loppisvän precis, jag köper nytt..
Micke köper bildelar på marknader och delar och släpar hem..jag suckar och låter honom hållas..bra att ha gumman heter det=)
Men visst första loppisen med beg kläder& leksaker förstår jag..sånt är jättedyrt för oss föräldrar. kram