onsdag 3 april 2013

Syn..tes

Man tar två saker, sätter ihop två separata element och vips så har du skapat en syntes...nu undrar säkert vän av ordning vad i hela friden det här går ut på, men har man en sak som ser ut att höra ihop men som egentligen är så att säga ett tillbehör till den andra och inget som just gemene man hade på sin fingerskivetelefon..

 

Så vad är då detta? jo enkelt förklarat så skulle man ju kunna påstå att det är en hjälpskiva för väldigt långsynta personer...eller närsynta...njae sanningen ligger faktiskt någonstans i gråskalan för den kom ju till för att personer med en sån där gammal hederlig telefon med nummerskiva..ja du vet snurr...brrrr 1..snurr...brrr 2.......

Ja du fattar..efter en hiskeligt lång stund( ja folk hade rätt gott om tid förr i tiden innan allt skulle minimeras) tänk bara på nödnumret..90000 oj vilken tid det tog innan man slagit numret..faran var ju nästan över innan numret var snurrat...ja just den personen som hade svårt att se numren skulle kunna slå rätt nummer för annars fick man lägga ytterligare en hiskeligt lång tid på slå rätt nummer.

 

Så vart leder då sensmoralen av detta inlägg?... jo gott folk när man i dessa tider av Iphones, läsplattor..och smartmobiler inte ens kan få nöjet att snurra sig fram till rätt nummer så är vi väldigt långt ifrån total nirvana.

 

Så vad du än gör skaffa dig en gammal hederlig telefunk och snurra loss...vem vet andra religioner använder radband för att fokusera eller meditation.

 

Så då borde ju även en nummerskiva kunna bidra till en stunds meditation eller..snurr..brrr... liksom


 

2 kommentarer:

khina sa...

Klart att vi "mediterar" dock utan den där x:tra nummerskivan. Har lite syn kvar trots åldern!!

Imperial58 sa...

Och en sån telefon i mörkgrönt vet jag om som fortfarande används i dagligt bruk, på en bilverkstad en bit utanför Östersund! Trodde knappt det var sant när jag såg det.