måndag 8 april 2013

Gillar du sjuttiotalet?..du kanske är svag för färgen orange?...vem vet kanske står det en orange Crescentbåt eller en Askeladdenbåt på din bakgård så passa på att fixa en tidsenlig motor.

Du tar livet med ro...asch... vad fasen ta ett klokt beslut nu och köp en klassisk båtmotor från tillverkaren Suzuki.

Ja du kanske till och med gillar Suzukimotorcyklar?..då har du en väldigt udda sak att hänga på garageväggen eller så är du hopplöst förälskad i sjuttiotalet...så då borde denna motor få en given plats i vardagsrummet eller hallen, en garanterad snackis.

Så nu över till själva motorn...ja den kanske inte är supersnabb..du kör garanterat INTE från sjöpolisen..men vad förväntar du dig av 2 hästkrafter...men den ser ut som den går snabbt fast den står still....och saker från Suzuki brukar ju vara rätt snabba....så man kanske kan luras att den är trimmad=)

Jo motorn är fullt fungerande, i gott skick

Instruktionsbok medföljer och flytväst från Jofa 1974 medföljer som kuriosa........ja vad fasen köper du motorn får du en broschyr från Askeladden 1980 på köpet.

Och motorn är från 1978...ett klassiskt år.....precis som bilen=)

Men du som trodde att det var en moped blir nog besviken för även om den heter DT så är den bara en båtmotor... 


1 kommentar:

Imperial58 sa...

Jag kanske ska byta till mig en 70-tals Selco med en 55-hästars Archimedes-Penta motor. Dessutom finns i mina gömmor en gammal Chrysler utombordare med blygsamt hästkraftsantal.