onsdag 17 april 2013

Elektro Helios

Alltså gamla instruktionsböcker, jag gillar sådana,  ja i detta fallet en frysbok som mera är en inspirationsbok för ägare till just Elekro Helios Helifrost, men jag gillar sånt, bara det faktum att skribenten  börjar sin prolog med Kära ni! och avslutar med Lycka till! ja sånt värmer.Boken ja eller häftet då alltså är från 1966 och ger inblick i alla möjliga, kanske till och med omöjliga varianter av mat som man kan frysa och sen tillaga efter tycke och smak.

 

Eller vad sägs om Goda lådan..amerikansk grönsaksblandning med lök, smör, vitpeppar, grädde, riven ost, bacon och ägghalvor på toppen.


Grön ärtsoppa...här serverad i en ursnygg vit skapelse=)

 

Att man på den tiden använde vaxade pappburkar för infrysning, ja även så kallade Frostelloburkar gjorde ju inte nostalgitrippen mindre för oss läsare, men den fanns även plastboxar och speciella kartonger med innerpåse av cellofan...vet ni förresten vad uppretade cellister säger när dom blir arga på sitt instrument?

CELLO..FAN!=)

 
 Bara en sån sak som en klassisk glasform! kan det vara Duralex=)


 

Till sist så trillar vi in på efterrätten, alltså min favorit för vem kan motstå blåbärspaj, pannkakor med glass och hallon, ja det blir lite Homer Simpson varning på det...dregel.... ja det räcker med att man faktiskt längtar efter färska jordgubbar, ja till och med hallonsaft till! då längtar man efter sommaren.

 

Och till sist reklamslogan! ja den kan vi inte missa!

Elektro Helios djupfrysning - det moderna sättet att förvara livsmedel.Inga kommentarer: