lördag 13 april 2013

Bostad & bohag....

Så hur har man det i sin lilla vrå? hur ser det ut hos gemene man, ja hur ska man sätta en standard på vårt boende men det är värt ett försök, för tänk vad modernt allt ska vara..rostfritt..kritvitt..kolsvart och färglöst för tänk om normen istället låg åt det håll där dessa bilder visar.

 

För handen på hjärtat, visst var det snyggare förr...ja även om bilderna är i gråskala så förnimmer man kvaliteten, styrkan hos tyg, resår för det var gjort för att hålla..ja kanske inte livstid men rätt mycket längre än brukligt idag.

 

Leksakerna var tillverkade i trä, ja inte att leksaker i plast inte skulle vara av kvalitet, se bara på det faktum att många av sextio-sjuttiotalets plastleksaker fortfarande finns kvar i gott skick men allt var av kvalitet.

 

Faktum är att fler och fler faktiskt går tillbaka emot ett utseende på vardagsrum, kök i gammal stil, kanske en trend?! vem vet men en välkommen sådan.

Vi satt en stund idag och fikade och tittade i boken Stora hjälpredan, ja det finns faktiskt en kusin, Stora Kokboken, men vi tittade och njöt av bilderna och texten i boken om bostad och bohag.

5 kommentarer:

Larsson sa...

Trevliga bilder! Och visst var det bättre förr :-)

Gittan sa...

Vilken trevlig bok att inspireras av!

Perra sa...

Ett trevligt inlägg helt i Perras smak.

Fammo sa...

Oj oj vilka fina inredningar!

Sara sa...

Oj! Den boken vill jag gärna läsa :)