måndag 22 april 2013

Polarvagnen

Nu kan vän av ordning undra om jag gillar husvagnar, men nej jag skulle inte uppskatta att släpa runt på en vagn..efter bilen på semestern..fast jag kört lastbil & släp... men på semestern  ska man slippa besvärliga påhängsna saker....saker som tynger ner en och gör att allt går saktare än var som är brukligt....ja husvagnar då till exempel.


Men jag kan inte låta bli att uppskatta husvagnarna ur en nostalgisk synvinkel för vem tycker inte att en klassisk Polarvagn eller ett Ägg gör sig bakom en lämplig dragbil.

Så dra på det marinblå adidasstället....packa in Origocampingbordet och korgen med termoskanna och koppar så är semestern räddad..ja i bilen då alltså..för visst hette det "man ska ha husvagn"...men inte i mitt fall..allt annat passar perfekt=)

Det närmaste jag kommer det är nyckelringen..... 
2 kommentarer:

Gittan sa...

Uti detta hus finns det en Polar från 1966. Tillverkningen av detta märke startade 1964 i Junsele och flyttades till Dorotea i slutet av 60-talet. Polar var en gedigen och välutrustad husvagn för sin tid med teakinredning,kylskåp och rinnande vatten. En trevlig husvagn efter gammelbilen mao! =)

Vinyl karlsson sa...

Ska du inte skriva om Biab
I Bergkvara som tillverkade en specialvagn till Polisen i Stockholm
MVH nisse på arkivet