måndag 15 april 2013

Springbreak....

Ja det är något som kan drabba den bäste...och visst får man lite extra språng i benen, eller som det heter på amerikanska..... the spring is here.....

 

Man blir liksom lätt som en fjäder....mer böjlig vilket kan bero på den ökande värmen och en man vill ju knappast dra sig tillbaka till idet utan nu fasen får våren vara här för att stanna.

 

Nåväl ni fattar...detta inlägg handlar om...fjädrar..men kunde tro att det handlar om fågelfjädrar..njae inte ens flyttfåglars fjädrar utan helt vanliga och ovanliga fjädrar.

För det är något man aldrig kan få nog av...man vet aldrig när man behöver just en sådan fjäder och du vet ju aldrig om och när en fjäder brister....

 

Så då måste jag ju visa upp min fjädersortimentslåda som innehåller allt mellan himmel och jord..och jodå visst hade man nytta av den igår när en fjäder till stödet på en cykel hade slackat av..dit men en ny och fix och trixande så var det problemet ur världen.

 

Så lagom stor spänning är precis... lagom..inget stretande..dragande och onödigt fjädrande utan bara helt enkelt lagom mycket ja vi svenskar är väl mästare på att vara just lagom eller?.

Undrar vem som uppfann fjädern?..ja va fasen vi K-märker fjädern för hur hade vi annars på ett lätt sätt dragit oss tillbaka..lite som vi nostalgiker gör...lite framåt...lite bakåt.

Ja hittar man inte rätt fjäder i den lådan så har den nog inte tillverkats=)


1 kommentar:

Perra sa...

Som Karin Boye diktade om fjädrar, eller kanske var det om knoppar?

Ja visst gör det ont när fjädrar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju fjädern hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när fjädrar brister, ont för det som växer och det som stänger.