torsdag 28 november 2013

Hibachi

Å vad i hela friden är det? undrar nu vän av ordning och ska jag vara ärlig så hade jag inte en blekaste om det...fast det sen visade sig att jag faktiskt äger en sån...inköpt på BP i Bergkvara...nångång runt 1976..och hur vet du det då? frågar sig nu alla...jo för i reklambladet från 1976 så finns den med..Hibachi grill till ett pris av 29 kronor och 75 öre...tänka sig vi hade en sån grill i källaren och reklambladet fick vi låna och kopiera...himmel vilken osis..jag för grillar man på denna där så osar det säkert..men vi lovar att prova till sommaren..grilla alltså på denna BP relaterade tingest. 


5 kommentarer:

Herr Stömell sa...

Men hallå där, hur har vi det med stavningskontrollen?
Hibachi-grillen var det modernaste man kunde ha under sent 70-tal och tidigt 80-tal. Varje bensinstation med självaktning tillhandahöll den till rabatterat specialpris.
Vill minnas att jag tyckte att kolmagasinet var för litet om man ville tillreda något mer långstekt än vanlig grillkorv.

FLAK sa...

Lite te skadar inte...det smög sig in ett t i Hibachi (Hibatchi) kanske dialektalt..skyller på det=)
Hibachigrillar går tydligen att köpa fortfarande..ska spana runt lite i reklamen från OK..etc angående grillen.

Herr Stömell sa...

Jag gillar dialekter; sådana ska man vara rädd om och bevara, så om du vill ha lite extra "te" i din Hibachi så är det okay.
Å grillen är ju ett japanskt påfund - sprungen ur en lerkruka - och dom dricker väl en del te i Japan också? Kller är det bara i Kina?
Skit samma: The Hibachi!

FLAK sa...

Jag måste omedvetet tänkt på Hitachi=)
Vi har skrattat gott åt namnet Hibachi..frågan är..inger det en hint om kvalitet..njae men den är välbyggd så grillen i sig är okej..namnet ger mer att önska.
God kväll och en stor kopp te avnjöts precis i denna stund.

Anonym sa...

Det väcker goda o roliga minnen.Har själv sålt dessa grillar på BP-macken i bergkvara när jag joobade där, hos (Stefan på macken)