lördag 2 november 2013

Ett grepp....

Har du varit med om följande...man håller på att meka med något i verkstaden och plötsligt måste man både hålla i saken man skruvar men samt hålla åt en skruv eller bult och skruva på en mutter samtidigt...man har ju bara två händer så ekvationen är stört omöjlig men ge inte upp....vi som mekar brukar sällan göra det...eller?

 

Så då kommer följande lilla uppfinning till nytta, ja egentligen är det ingen nyhet men här får ni nu ett råd i all enkelhet, köp en låstång...eller self grip wrench som den heter på engelska.


Företaget som utvecklade denna geniala sak hette M.Mole and Son Birmingham England och enligt reklamen så skulle man inte tappa greppet....tala om att reklamen inte ljuger för en gångs skull...äntligen en reklam som HÅLLER vad den lovar.....................4 kommentarer:

Herr Stömell sa...

Jag håller med dig, en praktiskt användbar tång till en mångfald uppgifter. Kallas ofta svetstång, men det tycker jag är är att begränsa användningsområdet.
En annan tång är politikertången, eller som den ofta kallas polygriptången; en glappkäftad och allmänt opålitlig sak som bör användas sparsamt.

Larsson sa...

Håller med Stömell!

Larsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Perra sa...

Politikertång, den var bra Herr Stömell! :-)