fredag 8 november 2013

Buss på....

När seklet begav sig....nämen huu så länge sen utbrister nu vän av ordning..man nästan känner lukten av  galoscher, hålfotsinlägg och dammiga grusvägar men vi kan inte låta bli att beundra dessa gamla kort och skänka en tanke till fotografen och bussresenärerna och sist men inte minst bussen som slet i damm, grus, och oväder för att transportera människor till affären, skolan, eller staden.

 

Det bästa utav allt är faktiskt fabrikatet på bussen, som faktiskt är en Tidaholm..jodå i Kalmar fanns faktiskt en Tidaholmare som studsade runt på kullerstenarna.


 

3 kommentarer:

Herr Stömell sa...

Ursäkta en yngling, men det är inte samma buss på båda bilderna. Den andra är mer strömlinjeformad genom sin lätt bakåtlutande kylare. Är båda bussarna av Tidholms fabrikat?
Idag går det ju nästan inte att åka buss eftersom vanliga pengar inte duger som betalningsmedel. Stod att läsa i Corren idag att i det lilla samhället Brokind, några mil utanför Linköping, går inte bussen längre. Trafikverket har förbjudit busstrafik över en fallfärdig bro. Och om man nu skulle vilja gå 4 kilometer ut till stora vägen och ta bussen därifrån kan man inte ladda sitt busskort med hjälp av pengar utan det kan bara göras via datorn eller SMS. Dom som inte behärskar endera får åka bil till Linköping, ladda busskortet med hjälp av mynt och sedlar och sedan ta bilen tillbaka till Brokind innan de kan vandra ut till stora vägen och ta bussen!
Vem har krävt denna "utveckling? Och varför?
I Brokind skulle dom nog vara glada om det kom en Tidaholmare...
Å till saken hör att Trafikverket har inte förbjudit annan tung trafik att färdas över bron.
(Hörde jag ordet Bananrepublik?)

Larsson sa...

Nej samma buss är det nog inte. Fö så vägrar Larsson normalt sett att befatta sig med verksamheter på lokal nivå som inte accepterar kontanta medel.

FLAK sa...

Den andra bussen är väl en amerikanare.
Och bananrepubliken sprider sig....