onsdag 2 oktober 2013

Lindstedt och sons gelbgjuteri AB Kalmar

Hur har Ni det med avstånden och tiden i Er nya hemstad?

 

Har Ni upptäckt att den bästa förkortaren av avstånd och restid i det moderna högertrafikerade Kalmar är mopeden och cykeln?

 

Mopeden är efter tio års utveckling från hjälpmotorstadiet   ett verkligt suveränt fortskaffningsmedel, med en driftsäkerhet som är fantastiskt.


Cykeln å andra sidan kom på skymundan då mopeden gjorde sitt intåg men har emellertid återupptäckts som ett fortskaffningsmedel i den svåra stadstrafiken och som ett behagligt motionsredskap i dessa tider då vikten av motion oupphörligen påpekas.


Har Ni tänkt på att en cykel eller moped kanske löser Ert problem?

Gör i sådant fall ett besök hos Lindstedt och sons Cykel och sportaffär, en av stadens mest välsorterade specialaffärer med service som främsta service.


Här finner Ni också alla övriga sportartiklar Ni behöver, allt i förnämligaste fabrikat för vi vet att tjusningen i skridskoåkning, orientering, fiske försvinner om utrustningen krånglar.

 

Gäller mopeder, cyklar, sportutrustning finner Ni hos oss kvalitet och sortering, dessutom kommer Ni till tals med personal som verkligen kan branschen och gärna ger Er råd.


AB Lindstedt & Son 
Cykel & sportaffär Fiskaregatan 22-24 Kalmar


Frans Elof Lindstedt  grundade gelbgjuteriet 1875 och i mer än 100 år låg företaget på Fiskaregatan i Kalmar, men 1989 flyttades verksamheten till Strandskogen


Lindstedt & son tillverkade mässingsföremål samt hade även en butik, verkstad för cyklar och mopeder och vår återförsäljare för Crescentmopeder och cyklar samt även DBS cyklar och 2005 las firman ner på grund av minskade intäkter och arbete.
 

Inga kommentarer: