tisdag 1 oktober 2013

Hagby bil & smidesverkstad

Hagby bil & smidesverkstad är ett företag med gamla vanor och kör du gamla E22:an så kommer du förr eller senare..ja du kan faktiskt inte missa det..(om du inte sitter och fumlar med GPS:n eller mobiltelefonen..skäms på dig i sådana fall...) du ser en av Sveriges snyggaste skyltar..och en intressant gårdsplan och har du möjlighet gå in och titta i butiken.


1939 fanns det 21 personer anställda på företaget och dom hade agenturen för Philipsson Bil AB med bland annat DKW och Skoda samt lastbilar av fabrikatet International i samarbete med International Harvester och Fredriksdahls Bil AB i Kalmar samt även försäljning av jordbruksmaskiner och tillbehör.

 

Det salufördes även Gulfbensin på företaget  och bensinmacken var den första bensinmacken i Hagby.


Det såldes även begagnade bilar och reservdelar samt man reparerade bilar, motorcyklar traktorer och utförde påbyggnader och reparationer, ombyggnationer av lastbilar och byggde även brädgårdstruckar samt bilbärgning.


Företaget hade verksamhet inom smide, fräsning, svarvning och 1950 drabbades företaget av en stor brand som ödelade företagets lokaler, men nya upprättades och företaget finns än idag dock utan bilrelaterade inslag men vill du läsa mer om företaget besök då deras hemsida.  http://www.hagbybil.se/


 

 

 

 

Inga kommentarer: