tisdag 22 oktober 2013

Glaskonst...Dumpad

Nu har det hänt, vi hade känningar att det skulle hända för ägarna/ företagsledningen för New Wave Group dumpade glasbruken och ett svenskt industriarv och framförallt ytterligare en industri lämnade vårt land.


Man kan ju tycka att Sverige är ett land som vägleder övriga världen i etik, välmående, framtidsutsikter, men synar man Sverige i fogarna så flagnar bilden för allt går numera ut på snabba pengar, vinster och snabba beslut oavsett hur det påverkar.


Företag, museer, även vanliga personer tar snabba beslut att omgående slänga och rensa ut allt som inte går att sälja eller skulle kosta för mycket att förvara eller skänka till intresserade eller museer.

Just glasbrukens nerläggning slog hårt emot ortsbefolkningen i glasriket och dom trampade på den yrkeskunskap och otaliga arbetsinsatser som lagts ner på tillverkningen i dom olika glasbruken.

 

När man sen tänker på alla som drabbats av dessa nerläggningar och den mentalitet som idag styr samhället där kortsiktiga satsningar och utlandsägande håller i rodret på skutan Sverige så ser man knappt någon framtid för vårt kära land.


Vi läste om nyheterna att glasbruken lagt ner, det fantastiska glasriket som idag bara är en kuliss och man tänkte att nu kan det väl inte bli värre, så kommer nyheten, företagsledningen tog beslutet att glaset skulle kastas, dom skyller på att det är skadat glas, prov och sekunda glas, tror vi på det? knappast för just det faktum att detta glas sparats i magasin och förråd indikerar ju på att det var oskadade glas och prov och företaget vill därigenom inte låta dessa komma ut på marknaden eller museum utan dom ska förstöras.

 

Och man kan inte låta bli att undra vem som  jobbar kvar på glasbruket och har hjärta att slänga dessa för jag kan iallafall säga att jag hade ALDRIG ställt upp på detta utan istället vänt på klacken och gått min väg.


Därför så skulle New Wave Group själva hamna i containern för dom är inte värda något för oss och folket i glasriket....Nu återstår det bara att döpa om glasriket till krasriket för inget är mer passande än detta....

3 kommentarer:

Marie´s sa...

Håller fullständigt med för dom har ryckt upp glasriket med rötterna...och stampat på allt.
kram

Larsson sa...

Sorgligt :-(

Perra sa...

Allt av värde i Sverige läggs ned eller flyttar utomlands när det är maximal vinst som gäller. Bedrövligt!