söndag 15 september 2013

Cyklon...


Hmmm...... nu ska han väl börja svamla om stormen Gudrun..stormjägare i Amerikat eller vädret i allmänhet, för visst är det så att man i ren allmänhet drar en vals om vädret..ja idag så regnar det..perfekt väder för lite inomhussysslor=)


Så då drar vi en vals om just cyklon....för just cykloner är något som inte är speciellt vanligt i just Sverige..Galenskaparna hade ju Tornado som sitt varumärke och då kommer vi osökt...väldigt osökt..det nästan söker oss=) in på fabrikatet Cyklon..ja det var faktiskt även ett cykelfabrikat som hette det..cykla som Cyklon..ja så  kunde den  reklamen låtit...eller varför inte kupévärmaren Cyklon..alltså här fattar jag lite bättre varför man döper en pryl till just Cyklon, fast å andra sidan den kupéfläkten måste ju leva upp till namnet...vilket kan få den mest lättpåverkade att tvivla.


Inte att förglömma Cyklonvispen från NilsJohan..vispgrädden blir liksom cyklonad speciellt om du har den tvåväxlade varianten..........ja..så var var vi nu då? jo rakbladen....Elektrolux har ju tillverkat en dammsugare som heter Cyklon....rakblad....  just det för var dom tillverkats i landet har jag ingen aning om men namnet cyklon ger ju onekligen en förundrad hint om rakbladets obeskrivliga förmåga att så att säga göra så saker försvinner, som hår då..eller färg.


Så då kan man tillslut sammanfatta det hela att allt som heter Cyklon är det fart på...fast det är ju upp till den som vevar..trampar eller skär..då...

 

Det var väldigt vad många gånger ordet Cyklon återkom..se där ja... där fick jag tillfälle att skriva det en gång till.....










 

1 kommentar:

Anonym sa...

Glöm inte Cyklon B ogräsmedel. Som grävdes ner I Teckomatorp. Man gräver efter tunnor fortfande.