fredag 13 september 2013

Bounce


Som en boll kommer jag tillbax till dig...minns ni? M A Nouminen....och då kommer vi in på dagens ämne..kan det blir mer enkelt? ja nu ska vi inte krångla till och göra det mer komplicerat än vad det är...vad? jo lek..inga Wiispel....legobyggsatser med en miljard olika bitar...ingen raketforskning...eller..njae kanske för att få fram just dom egenskaperna i denna leksak som är lite av just en stor del i hur roligt man hade med just dessa prylar.


Den så kallade bouncen..njae inte dansgruppen då utan lite åt samma håll om man så säger..stutsen nej inte strutsen...läs rätt människa...sätt på dig glasög stutsen är jätteviktig.


Tänk... alla glasrutors fiende nummer ett....public enemy nr one...kan det vara fotbollen?..ja kanske men stutsbollen, dom som fanns på sjuttio/åttiotalet hade en studs utan dess like...man behövde knappt kasta dom innan fara och färde var i faggorna, vaktmästarnas hatobjekt...bollarna...förgrömmade ungar!!

 

Fanns det betonggolv eller asfalt så kunde man skruva kastet och då visste man aldrig var bollen tog vägen...du där i hatten..se upp..eller ner..beroende på studsen..försent och man la benen på ryggen....rackarungar!!
 

Just därför tar vi ner oss på Hedenhösnivå och bara måste hylla den oöverträffade....( ja vad då... den träffade ju allt och alla andra utom sig själv..eller? ) studsbollen..
 

Enklare är så kan det inte bli...bounce...helt enkelt...fast komma tillbaka hade dom ovanligt svårt att göra om du inte kastade emot en vägg...annars smet dom iväg som...ett skållat troll med stuts...

2 kommentarer:

Maria sa...

Haha jag trodde direkt att det var dansgruppen Bounce nu har jag lärt mig något nytt igen. Ha en trevlig helg!

FLAK sa...

Varsego Maria=)