tisdag 25 december 2012

Tradition

Där sitter svenska folket, ja hela svenska folket och tittar på Kalle Anka & hans vänner och vi får se en bantad version..utan den lilla svarta dockan...och den blonda dockan...detta är tydligen skadligt för den moderna människan av 2000 talet..jo så här sa SVT om den blonda dockan  "stereotyp på ett negativt sätt mot personerna som potentiellt ser ut så”.

 

Jaha..alla blondiner där ute..den svenska modellen med den blonda flickan är tydligen inte okej längre...sorry ni får färga er bruna eller rödhåriga... 

 

Man kan ju inte låta bli att undra vad nästa steg bli..vad tar vi väck sen? bruna pepparkakor...bruna bönor...lakrits..salta katten....hmm... snön är ju kritvit..sånt kan sända fel signaler... Alltså kom igen nu vad är detta och bråka om..vi svenskar är mästare i att anpassa oss..frågan är ju om vi ska tillåta vår svenska fana att smutskastas av rasister..och våra svenska traditioner ska bli ifrågasatta av andra människor.

 

Skulle du kunna påverka fransmännen att ta väck traditioner i deras land..en amerikan...njae jag är tveksam.

 

Kriget mot serieböcker från förr typ Tintin och tvtraditioner borde ju istället inrikta sig mot det faktum att rasister får tillstånd i ett modernt Sverige att vandra runt på gatorna men plakat och slagord, helt lagligt, det borde ju ifrågasättas av mediamobben och politikerna.

 

Slutklämmen på detta får bli varför är svenskar så mesiga...vi borde lära ett och annat av våra inflyttade svenskar från andra länder, dom säger till om dom inte är nöjda...och det är ju faktiskt dom som startar flest nya företag i vårt svenska samhälle som annars vore stendött.


Så här gott folk får ni stillbildsversionen av den lilla svarta dockan...och jag ser då inget fel i en sån sak...det man ser ligger ju i betraktarens ögon och jag ser en leksak till ett barn.

 

Och för dig som nu tror att jag förespråkar rasism.....läs noga en gång till...

Rasism är något som vi borde varit av med 1944...452 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! God fortsättning/ Berit

Gittan sa...

Tänkvärda ord så här i juletid! God fortsättning på er!