fredag 21 december 2012

Årets fyndresa...summering

Så här i årets slutspurt så för man passa på att fundera och reflektera lite över året som gått och man kan ju inte låta bli att spekulera om vad som var årets fynd.

Så här gott folk följer topp fem....

Nr 5 TeknoScanian..vilken skönhet och äntligen fick man tag i en sån..modellen spelade ingen roll utan det faktum att man fick tag i en...det var höjdaren.Nr 4 Släpvagnsskylten, otroligt svårfunna och faktiskt rätt dyra, så man blev rätt nöjd med en sådan..Nr 3 Mini Monarken med en liten extra bonus, Jo cykeln såldes ny hos Fribergs cykel & sport Adelgatan i Kalmar, min hemgata och den cykelaffär där jag hängde som liten och grundlade mitt intresse för cyklar...

Ja den guldiga Crescenten var väl inte helt fel heller om man så säger...Nr 2 GB glass tärningarna..vem kan motstå dessa...glassen som en gång fanns i var väl knappast något höjdare..vanilj..och bara vanilj då..1 dl men förpackningen..mumma=) vilken synTaaadaammm !

Nr 1 Fina Tinan..denna närmast utdöda tingest...lika ovanlig som snömannen..=)

Ja lägger vi till Fina bilvaxet så har vi två favoriter..lika ovanliga i gott skick...

 

Slutligen så kan man ju säga att det är dom små sakerna som gör livet..oavsett om det är ett campingbord, tält eller knappnål, det är ju i slutändan jakten och ögonblicket då man finner just en sån där som gör det hela rätt underhållande. 

Och i mina ögon så har värdet inte någon större roll, för jag samlar inte på design och antikprylar utan håller mig till dom mer obskyra..lite udda prylarna som ibland riskerar slängas om inte en sån som jag kommer förbi och ser den.

 

För vem vill ha en gammal bensindunk?..den är ju skitig...lortig kanske..eller en gammal sprayflaska från Fina..STOPP! GE hit och du skulle bara våga gå nära soptunnan med den där...=)

 

Hmmm nån sa något om patina..just det svenska folket, även slitna saker har ett värde..så kallat kulturvärde.


1 kommentar:

Gittan sa...

Så sant som det är sagt! För min del gillar jag glasstärningarna...bara minnen. =)