söndag 16 december 2012

Svaren på bilmärken

Här kommer svaren på bilarna ifall någon vill veta....=)  om nu någon blir klokare..jag blev det iallafall inte=) och dessa något ovanliga bilar är hämtade ur boken stora billexikonet... men först en liten goding..

Men se där ja..en Bellier..precis en sån rullade förbi i måndags vid Ica...Njae eller inte då=)...och vad heter denna skapelse då i modellnamn...jo något som skulle gjort det stört omöjligt att vistas på vägarna i Sverige utan att en viss Volvo lastbil skulle krossat denna så kallade namne..modellen heter faktiskt F85..och jag som tyckte att 

 

Ford Fiesta är en liten bil..det här ser ju ut som en korsning av Fiestan och hundkojan med klara inslag av Fiat, att sen "bilen hade svansmotor från Motobecane gör ju inte köpsuget större..att den sen får en golfbil att framstå som sofistikerad gör ju inte saken bättre.


Design betyder inte att en bil blir framgångsrik och ett klart exempel är den spanska..ja du läste rätt Spanien har producerat en egen bil..visseligen i fyra exemplar och den fanns i militärversion? å hur fasen såg då den versionen ut? KSP 58 på taket eller?

 


Nåväl gott folk här är svaren på föregående inlägg.

Bild 1 William år 1972...


Bild 2 Kendall år 1946Relativt snygg om det inte vore för den något överdimensionerade grillen..men visst ett ordenligt luftintag kanske flåsar upp bilen i teoretisk överljudsfart men ack den hade bara 2 cylindrar...


Bild 3 Teilhol 1978....Ger verkligen skälet för ordet kilformad..fast åt fel håll liksom..


Bild 4 Maruti..1973...låter som den idealiska bilen för han seriefigursaken med lång svans.. marsupi

 

Bild 5 Enfield 1975 enfaldigt att tro att en sån skapelse kan ge annat än klåda...omkörningsklådan då alltså...


Så vad lär vi oss av detta? då jo döm inte bilen efter utseende utan stanna upp och betrakta...ja eller skit i det för man kan nog leta timtal efter bilmärken och alla hade som en dröm att bli lika framgångsrika som T-forden..Trabanten och....ja varför inte Volvo...men så blev det inte men en bild och lite kändisskap i så där en minut blev det...inte illa.


Inga kommentarer: