lördag 17 september 2016

Tingsryds marknad

Ett strålande väder, perfekt att färdas i lugn takt till marknaden. Parkeringen hade på klassiskt vis delats upp i besökare (betalande) och "finbils" parkering där entrén var gratis.

Skogsmulle blev direkt avvisad till besöksparkeringen, han var tydligen inte fin nog, trots att det på finbilsparkeringen fanns både det ena och det andra och det var ingen utrymmesbrist.

Efter en snabb koll visade sig att Skogsmulle som fick stå bland vanliga bilar var den enda Volvo 244:an från 1975 för övrigt den enda 244 originalbil förutom en 242 från 1975 fick komma in.

Men, men marknaden var smockfull med prylar och finaste bilen på finbilsparkeringen var faktiskt denna.


Här är två exempel på bilar som stod på besöksparkeringen som borde stått på finbilsparkeringen...när såg du en rostfri Opel rekord senast?

Härliga representanter från ett förflutet av vardagsslit.

Mulle gick som ett lok hela rundan och trivdes som bäst ute på landsvägen med tallar och granskog utefter vägen och han tittade väldigt förvånat och lite misstänksamt på odjuret i Ryd.....han tyckte nog att den såg lite otäck ut, Mockis hade istället tagit fram kastspöt och fångat den.

En bra dag är över och tre instruktionsböcker till Volvo/Scania lastbilar fick följa med hem.


För visst är det så att även "vanliga" bilar borde få tillgång till dom lite finare träffarna och när man sen tänker på att Skogsmulle faktiskt hamnade på podiet på Classic i Ronneby ett år så kan man undra om ordet finbil inte är en smula felvisande för ett antal av jänkebilarna var inte mycket bättre än 244:an

 

3 kommentarer:

Linda sa...

Tråkigt att jag jobbade annars hade vi kunnat mötas, Micke var där och släpade hem en massa skräp, bra att ha heter det i hans huvud, jag suckade=)
Usch att den fina Skogis inte fick komma in den är ju jättefin. kramar och jag jobbar kvällen..SUCK..

Larsson sa...

Trevligt. Vill gärna ha några av bilderna på "parkerade bilar", är det ok?

FLAK sa...

Larsson varsego ta för dig