fredag 10 april 2015

Herr Stofil sätter ribban för moralen och vett och etikett.

I dagens dekadenta tidevarv inriktas allt mer eller mindre på ett slit och släng samhälle.

Numera styrs folkets medvetande om sakers värde av frekventa reklamerbjudanden samt förtjusande smått förförande utsagor om varornas förträfflighet.

Emellertid kan man på ett personligt plan lockas av att finna sina favoriter och man kan på så sätt förmå andra att dela upplevelserna och den förträfflighet som dessa varor och tingestar besitter.

Man kan på sedermera sätt påverka och påpeka för sin omgivning i en eller möjligtvis flera fingervisningar i ett försök att utbilda gemene man.

Den förträffliga och smått förnöjsamma sysselsättningen som vi samlare fördriver vår tid med upptar en stor del av livet för såväl ung som gammal.

Undertecknad kommer för den mest basala medborgaren att förevisa ett antal produkter som enligt gängse normer borde falla honom eller henne i smaken.

Vän av ordning är givetvis redan upplyst om detta, men kan istället njuta av det faktum att vi i samlarkretsarna tar oss tid att beskåda andras mödosamma insamlande av tingestar.

Undertecknad har sedan lång tid varit en notorisk samlare och har inte på något sätt inriktat sig på en speciell typ av samling utan behåller en brett spektrum med inriktning på stil och finess.


I hopp om bättring då allt enligt mig kan sammanfattas med ju förr desto bättre.

Bästa hälsningar

Herr Stofil


På den gamla goda tiden kunde man se vart bilarna kom ifrån på nummerplåtarna.


En korthaj ska ha märkta kort med i leken....här är det BP som gällerEn ransonering är ett litet problem så länge det inte innefattar krogbesöken.....


 

Som sagt jag har för länge sen gett upp i dom tafatta försöken att hålla reda på antal ljus i min egen tårta.............


 

4 kommentarer:

Larsson sa...

Bra skrivet! Men har han inte en väl modern kamera? Fast den ingår kanske i den mer moderna delen av samlingarna och då får man ju ge avkall på vissa principer.

FLAK sa...

I sanningens namn så ska man ju konstatera att även solen har fläckar...men i ett svagt ögonblick så lämnade Stofilen in lådkameran på service.

Marie´s sa...

Åhh stofilen is back! vilken man vilken nostalgiker som vet hur en slipsten ska dras, kan han angöra en brygga? dum fråga kanske men man måste ju bara fråga hi hi
Underbart inlägg, kram och ha det gott i helgen

Linda sa...

Den där Stofil är en rätt komplex filur...har han verkligen en enda sak som är äldre än 1980?=)
Klart han kan angöra en brygga frågan är bara med vad? ha ha
kram och imorgon är jag ledig..gud så skönt det ska bli hoppas på sol...