söndag 23 november 2014

Veckans bästa.....

När man betänker att dagens ungdom försoffas framför datorer och spelmoduler och lan:ar sig genom kvällar och sena nätter så kan man inte låta bli att tänka till på hur det var förut, för det heter ju att allt var bättre förr, och visst var det så, för hade nu inte Björn Borg  outslitligt i timmar slagit bollar mot garagedörren och istället spelat tennis på datorn så hade nog inte denna mästare blivit den han blev, och Karl Bertil Jonsson som handskrev alla sina adresslappar för vem handskriver ett brev idag? och tar sig tid att vika ihop det, lägga det i ett kuvert och frankera samt lägga tid på att ta sig till närmsta postkontor.


Ja för har vi överhuvudtaget några postkontor kvar?...i dagens samhälle får man i bästa fall nöja sig med att den lokala handlaren eller bensinstationen innehar en posttjänst.

Cykeln var det främsta färdmedlet inom kommunen oavsett om man skulle till banken eller affären eller som liten cyklade man alltid ner till badplatsen....nu låter det istället..kan vi inte få åka istället?.


Vi kommer fram till slutsatsen att dagens människor mer eller mindre ser motion som något man måste genomföra på ett gym, att man förr i tiden inte ens visste vad ett gym var, nåväl gruppgymnastik har ju funnits men fenomenet gym är ett modernt påfund för folk som egentligen borde ut och motionera i friska luften.


Ungarna borde tillbringa mer tid ute i luften och spela improviserade fotboll- eller tennismatcher i gröngräset istället för timmar av stillasittande framför en dataskärm, och allt fler blir uppkopplade på smarta telefoner i ett försök att hålla sig ständigt uppdaterade och anträffbara dygnet runt, man drar genast paralleller till bilbärgningsfirmorna som i sin reklam på bilar och i annonserna hade dygnet runttjänst endast ett telefonsamtal bort och dom hade ju verkligen anledning till detta.


Härförleden blev jag varse om en gångtrafikant som gick med telefonen i handen och var totalt uppslukad i sin egna lilla värld med hörlurar totalt omedveten om att denna person gick längs en trafikerad väg.

Till hans försvar kan man ju säga att han gick på vänster sida mot mötande trafik enligt trafikförordningen om gångtrafikanter men ur säkerhetssynpunkt så borde vederbörande hålla ett öga på var man går och inte hålla blicken ner i telefoneländet.


Så vad blir sensmoralen av detta, ja dagens samhälle går idag inte ut på att man ska röra på sig iallafall inte utan att någon sagt till att man ska göra det, för hade inte cykeln funnits så hade kanske inte din far mött din mor vid dansbanan, posten hade kanske inte kommit fram utan att det bummat som Dag Otto skulle sagt....så ibland är cykeln att föredra för ska man dra allt till sin spets så är ju dagens multiväxlade cyklar anpassade för just längre transportsträckor, speciellt med tanke på att folk från förr cyklade runt på så kallade 0-växlade dam- och herrcyklar och det mina kära läsare var motion det.

Bästa hälsningar Herr Stofil2 kommentarer:

Perra sa...

Kloka ord, och till det en riktigt bra "Lindström"... ;-)

Vinyl karlsson sa...

Hej David
du skulle skriva en historie bok
om hur vi ungar upplevde vår barndom det skulle du klara av galant jag skulle hjälpa dej med lite material för busig var man
liten Emil vi hade så mycket att göra på den tiden inga problem att sitta sysslolösa i ett hörn
cykeln användes flitigt hela året om fotbollen på pakethållaren.vi skulle fotografera av våra leksaker och lägga in i en bok exempel Dockhus bilar spel mm
Med vänlig hälsning nostalgiarkivet