söndag 2 november 2014

Retro...kuriosa...vintage....bloggregister.

Oavsett om man är antik...ja inte riktigt så gammal......... utan är intresserad av just saker som är antika eller kanske gillar vintage och följer det senaste modet inom kuriosavärlden eller helt enkelt sällar du dig till oss andra hopplöst förlorade ( ja för varje gång man kommer in på en loppis så tror man sig finna den där saken som man letar efter....... )

 

För just loppisåkande är lite av terapi...man strosar runt..spanar...vänder och vrider och bläddrar frenetiskt i skivbackar....någon som känner sig träffad=) eller helt enkelt ständigt är på jakt efter obskyra föremål i plast...kanske designsaker kanske inte......undertecknad har ju varit sedd på oskäligt många loppisar på jakt efter det ultimata fyndet.....som säkert infinner sig...eller inte men skulle man hitta denna tingest så får man helt enkelt leta efter nya fynd...som den sanna nostalgiker man är för fynden kan ju rimligtvis aldrig ta slut eller?

 

Och bara så ni.... vet Nostalgimacken har anslutit sig till Östergårds bloggregister över inspirerande loppis-antik-inredningsbloggar och har du själv en blogg som passar in tveka inte utan hör av dig till Östergårds www.ostregard.se

http://ostregard.se/bloggregister/ 


För just kuriosa & nostalgifolket har ett brinnande intresse att bevara historiken och till och med dessa små vardagsföremål som för länge sen skulle kastats.

Som illustration så lägger vi upp en typisk låda...man kan använda den till lite vad som helst...men ursprunget är förbandslåda.

Vill man vintageanpassa sig så kan man ju ha lådan som smyckesskrin på nattduksbordet.....eller varför inte packa som matlåda för retroutflykten=)

Hur som helst det är vad jag kallar en riktigt fin inredningsdetalj..........


3 kommentarer:

Larsson sa...

Håller med...

Herr Stömell sa...

Larsson uttrycker saken så väl, så jag behöver bara nicka instämmande.

Marie´s sa...

En sån där skulle passa perfekt som smyckesskrin eller glasögonlåda så slipper jag förstörda glasögon, jag har fått köpa två nya detta året.
Ett par fick jag ersatta genom jobbet men det är hemskt att bli utan..man blir så hjälplös=)

Första arbetsdagen är avklarad för denna vecka..tur att man tankade sitt batteri i Danmark i helgen. kram