torsdag 24 juli 2014

NilsJohan

Känner du till grossistföretaget Nilsson & Johansson? inte...då ska du få det på svart och vitt, för det var just så som företaget hette innan det påpassligt bytte namn till NilsJohan.

 

Ni kanske har sprungit på otaliga av produkterna ute på era loppisrundor ja dom rätt personliga sakerna som,  tårtkniven Roberta, ,  stekgallret Carmen, skärmaskinen Brutus, ostskäraren Svarte Rudolf, kakspritsen Kak-Lisa, smörkrusaren Fatty,  kaffekokaren Don Pedro och äggprickaren Pricken. ja för att inte glömma röda Klara och Cyklonen.


Så nästa gång du trillar in på en loppis ( jag tror knappt att jag vågar säga detta ) stanna upp och fundera och diskutera med ditt resesällskap och minns så fort du får se någon av NilsJohans produkter, ja för dom fanns i varje hem och borgade för kvalitet och framförallt utmärkt design.

 

Ja en sak till... när såg du ett överdrag i PVC till en Brutus......det har iallafall aldrig jag sett..se där ännu en sak att leta efter=)

........................................................................................................

Efterlysning till sist 

Vi efterlyser all information om ett jubileum som gick av stapeln 1958 då NilsJohan firade 70 år 1888-1958.

Allt information är av värde och framförallt eventuella broschyrer från detta tillfälle, så har du möjligtvis en Jubileumsparad 1958 så är vi hemskt intresserade av en sådan antingen köp eller kopiering.
 

2 kommentarer:

Vinyl karlsson sa...

Hej David
Jag har nilsjohan Klubben
en tidning som alla fick som var med klubben.mina är i från slutet
av femtiotalet

GuDu sa...

Tack för de bilderna. Alltid kul att ha instruktionerna.