söndag 2 mars 2014

Kaffe..

Så där ja...äntligen ett ämne som man rent av kan spåna en stund om..för just ingen dryck blir oftast diskuterad som just kaffet, gud nåde den som vågar utmana kaffeentusiaster för oavsett om du gillar svart..grädde..socker mjölk, brygg, kok eller rent av pulverkaffe..tvi tvi..ja det där senaste exemplet kanske inte är direkt upphetsande..lite som surrogatkaffet under kriget en nödlösning men visst det kan gå om man inget annat har...

 

Sen kommer ju frågan hur vill man inta sitt kaffe...i mugg, glas eller kanske old fashion..jo...kopp och fat..kanske till och med riktigt klassiskt, på fatet..med sockerbiten men det ska vara hårdbitar...som lååångsamt löser upp sig..inte som dagens designade sockerbitar som löser upp sig innan dom ens hamnat i kaffet.

 

Ja..kaffet är och förblir drycken nummer ett ..ja förutom vattnet då..för utan vatten skulle kaffet damma rejält i käften...huvaligen.

 

Här bjuds på några handfasta tips från det glada femtiotalet.När du sen avslutat kafferepet så väntar en stund vid diskhon...se då till att det ser ut så här..för då trivs du vid din last..ja för kaffet är ju inte din enda last.1 kommentar:

Herr Stömell sa...

Vi i förningen Våga vägra diskmaskin tycker att: Ja, precis så skall en diskbänk se ut!
Måste dock, skam till sägandes, erkänna att vi bytt ut den gamla kranen mot en ettgrepps-termostatblandare och att tvåvåningsdiskstället är utbytt mot ett enplans - som vi tycker sväljer mera disk. Men fortfarande i plastad tråd.