lördag 31 augusti 2013

Volvo 140 serien

Tänk vilken svensk klassiker och man ser dom knappt idag, lite samma fenomen som Transiten...visst jag ser en risig gul sådan på vägen till jobbet men den står ju ute på landet där dom flesta nu tillbringar en undanskymd tillvaro.

Så vart tar alla gamla godingar vägen?....man ser någon enstaka gång på veteranträffarna, eller faktiskt så rullar det en vit dylik i Torsås ibland men annars är dom utdöda precis som sextio-sjuttiotalsfordarna..Volvo 240 modellen från sjuttiotalet.

När såg du en Matra-Simca ranchero senast? en Simca 1100 eller en Saab combi coupé 99:a....trafikbilden i Sverige är verkligen urtråkig idag...det enda som bryter av denna tristess är en och annan modern Beetle och ibland då faktiskt en och annan gammal kämpe som intar sin plats med stil och finess..till övriga moderna förares klagosång om långsamhet och att den är i vägen, när dom istället borde hedra dessa gamlingar som faktiskt byggde upp bilismen och intresset för just bilar.


Så vi hedrar dom gamla fina bilarna oavsett om dom uppnått 30 års regeln eller inte för just dom bilarna har något som moderna bilar aldrig kommer få..en själ och en historia fyllt av ägarminnen, och minnen om just bilmodellen.

Ja för visst är det så att ett faktum är ju att man för i tiden såg vilken bil som kom, nu ser man ju ingen skillnad på dom.


Inga kommentarer: