torsdag 29 augusti 2013

Ford Transiten i våra hjärtan..

Ford Transiten....vem minns inte den, men snälla nån minns du inte den? ja då kan man konstatera att du inte tillhör en generation av ungar som obevekligen sprang runt på gator och torg lekandes indian-cowboy, ständigt med spring i benen byggande på trädkojor och fotbollsspelande, tresmaksglassätande (Oj vilket ord.... försök säga det med en päronsplitt i munnen)....ungar som mer än en gång fick se just en eller flera Transiter rulla runt med last av tidningar, bakverk ja nästan vad som helst.

Gatukontorets folk på väg till fikapausen eller kanske rent av en Transit skolbuss...ja fast på vår gata..."hemma på våran gata i stan" som Stina i Tjorven alltid sa....fanns en transit med en alldeles särskild uppgift, den ägdes av HSB bostadsbolaget alltså och körde ibland i väg oss ungar på utflykter och ja lite av varje som bad på annan ort förövrigt väldigt populärt må jag säga.....

Så när såg du en Transit senast? ja dom visar sig ju allt för sällan idag, inga Transiter på fordonsträffarna.....har man tur så kan man få se en Transit ombyggd till husbil men dom lever ett undanskymt liv idag våra kära Transiter...så fram med dom.

Dom förtjänar att visas upp...dom små skåpisarna och flakisarna..Tänk på alla folkvagnpickisar, Bedfordar..vart tog dom vägen?

Så här kommer en i liten skala..i kommunversionen för inget absolut inget går upp emot en orange Transit..ja det skulle förövrigt vara en Transit oavsett färg då...för dom är ett försvunnet släkte i trafikbilden.

Kom igen nu..säg inte att du inte delat på en tresmak?! med kniv...ja inte plastförpackningen då alltså utan pappersförpackning..rakt av eller rakt över beroende på vilken smak du föredrog...ja men du förstår så här var det..styckglass var dyrt redan på den tiden så då löste vi det med delning...i sann kamratlig anda sen åt vi med sked och det bästa av allt vi slapp ju diska....förutom skeden då kan man tänka.

4 kommentarer:

Imperial58 sa...

Inlägg om Transiter, stora som små, uppskattas! ;)

Imperial58 sa...

Ja just ja, modellen är en Mk.2 pre-facelift.

FLAK sa...

Jag kan inte låta bli att gilla just Transiten för den så förknippad med min uppväxt.
Dom fanns överallt..precis som Vw pickuperna sen är dom borta

Vinyl karlsson sa...

vet du att vi tillverkade en tid på
Torsmaskiner främre rör till transiten dom var inte roliga att
tillverka man fick svetslaga en del
Televerket körde mycket med dessa
bilar