söndag 10 mars 2013

Moped...dröm

Tänk när ynglingen var 14,5..och mopeden hägrade..kanske hade hon eller han redan tjuvat och åkt runt på gården..gatan med en släktings/grannes moped, men till slut så kom dagen då mopeden skull köpas..vilken sort..det klassiska samtalet..du kan väl ärva morfars gamla Novelette..nehee du inte en sån där vekling då blir man utskattad....nej en Zundapp eller Dakota.....kanske en Mustang Mamba..

 

Så ynglingen stod nu vid traktens moped& cykelaffär och dreglade vid fönstret..WOW en KS50..cooolt....blå.. röd...kanske en guld Crescent...

På morgonen efter sitter hans far och läser tidningen och uppger vilka begagnade moppar som bjud ut till försäljning...chopper, invalidmoppe..det du så nära bil du kan komma..praktiskt med regnskydd..eller en flakmoped...Monarkscooter eller en vespa?..nej..fy fasen så äntligen blev det en tur till affären..

 

Drömmande går ynglingen in i butiken med sin far och affären avslutas och ynglingen lämnar butiken med en nyligen inbytt lätt begagnad Crescent Compakt..blev det ett nerköp?..vem vet men idag är ju kompakten en klassiker så nu står ju folk på utställningarna och lovordar Kompakten..för dom är allt rätt snygga..så även en Novelette.

Men mitt hjärta bankar allt lite extra för KS50..och Dakotan...dessa ikoner.

Så har nog många ungdomar påbörjat sin motorkarriär...på två eller tre hjul.....


 


Inga kommentarer: