fredag 22 februari 2013

Sagostund

Njae nån saga kanske det inte blir eller.....jo visst kan det vara en saga att berätta om sagogryn..dom där små tingestarna som springer runt i skogen på natten och ställer till med liv..oops nu tänkte jag på vättar..nej självfallet så menar jag sagogrynen alltså det som man använder för att tillaga sagosoppa.


Så här gott folk får ni receptet till sagosoppa 4-6 personer.

1 1/4 liter vatten 

1 bit kanel 

1 1/2 dl socker

1 1/2 dl saft

1 dl Reppes sagogryn

1 dl russin eventuellt 8-10 katrinplommon eller torkad frukt

Koka vattnen, kanel, socker, och saft använd blandsaft för att få nyans på soppan

Skölj sagogrynen och russin och tillsätt detta 

Låt soppan koka tills grynen klarnat 

Servera soppan aningen varm eller också kall


Varför inte prova safttoppar...

Recept 4 personer

Skölj blötlägg 2 dl Sagogryn i 2 dl vatten i 30 minuter

Tillsätt 6 1/2 dl mjölk låt koka under omrörning tills grynan har klarnat och massan tjocknar.

Smaksätt med lite salt, 1 dl socker, 1/2 tesked kanel, 25-30 sötmandlar samt 2-3 bittermandlar (rivna)

Häll upp massan i pastejformar eller små koppar och när topparna kallnat, stjälp upp dem på ett fat och häll saftsås runt om.


Tillverkare av sagogrynen var blandannat REPPES glykos AB i Växjö, och marknadsfördes av Cloetta i Ljungsbro.

2 kommentarer:

Gila sa...

Åh minns min farmor som pratade om sagosoppa. Jättefin förpackning!
Trevlig helg!

Linda sa...

Sagosoppa=) det minns man ju från man var liten..lent..mjukt och lite sliskigt men rätt gott, hoppas du får en trevlig helg, kram