fredag 22 februari 2013

Glassbilen.....

Vill ni se en stjärna? ja varför ska man hålla igen på stjärnglansen när man ska visa upp en stjärna, för visst är en opel coupé en stjärna!

Så här gått folk kommer ett inlägg om just Håkan Jallings Opel Commodore som gjorde sig ett namn på dragracingbanorna, njae eller kanske inte på det sättet som ni tror utan med ett ständigt mekaniskt problem så blev det just nästan vadslagning om Opeln skulle lämna startplattan innan något rasade...

 

Nu var det inte så att bilen på något sätt var dåligt byggs utan man kan säga så här att den hade tillräckligt med pulver för att självförstöra vissa vitala delar.


Motorn var en sexa med dubbla weber, grupp 1 topp och sprängsäker koppling...hmm sprängsäker? nu frågar sig gemene man hur i hela friden detta kan stämma..vadå spränga? låter farligt..och jodu..på Bulltofta flygfält 1978 hände följande.... Håkan sköt kopplingen så att bitar av kopplingen landade på läktaren så att en åskådare blev nockad, hur det gick för den åskådaren vet jag ej men man hoppas att han/hon inte blev skadad, så just därför hade glassbilen sprängsäker efter detta.


Nu kan man ju nämna att benämningen glassbilen beror på att huvudsponsor var Skåneglass och deras varumärke Stjärnglass, detta väl synligt genom lackeringen och teamkläder och reklam i form av utställningar.

 

Färgsättningen på bilen går ju inte och se på dom svartvita bilderna men så här såg stjärnglass färgsättning ut.

Så här är den..glassbilen............


Inga kommentarer: