onsdag 14 oktober 2020

Förbandsväskans nya hem

En gång i tiden köpte vi en förbandsväska, ja den ingick i vår samling av förbandsmaterial och då denna samling inte längre är en aktiv del av "mitt samlande" så har det hamnat på undantag.


Väskan som levt ett undanskymt liv längst in i ett sideboard i finrummet blev plötsligt aktuell och fick lite strålkastarljus på sig för vi tittade och tog fram väskan och funderade på följande, för nog är det så att denna väska och alla typer av förbandsmaterial inte har något större värde.


Betänk då att värdet ur ett historiskt perspektiv är betydligt mer intressant jämfört med det faktiska värdet så vad gör vi med den lilla väskan, jo vi hör av oss till ett museum.


Sagt och gjort vi skickade ett mail till Marinmuseum i Karlskrona och idag var jag och träffade Johan som är ansvarig för föremål i samlingarna och frågan var, är ni intresserade av denna väska med tillhörande dricksflaska?


Jajemen blev svaret och nu har vi alltså skänkt denna obetydliga men ändå så otroligt viktiga väska med originalinnehåll som nu kommer att ingå i samlingarna.


Frågan är ju nu finns det något museum som är intresserad av Luftinspektionslåda nr 13 givetvis i ett strålande skick med allt bevarat innehåll.


Det får tiden utvisa men Räddningskårens ambulanslåda och abbonentlådorna samt bilförbandslådorna stannar kvar hos oss.Inga kommentarer: