torsdag 29 oktober 2020

Får vi lov att presentera Odon ! ?

 

Hmm hur gick det här nu till? 

Jo gott folk jag har alltid haft ett gott öga till just Volvo Pv men aldrig ägt en, men minnen finns från när man var liten men bilen som fanns i familjen var en Amazon 58:a………som fortfarande finns registrerad dock avställd, ja så var det i alla fall när vi senaste kollade.


Kanske står den bakom någon lada vem vet? Men det var i alla fall en tvåfärgad svart och vit med taksökare som gav lite polisvibbar för oss småttingar, tänk dig då denna komma farande på grusvägarna och medtrafikanterna trodde garanterat att stadspolisen var på uppdrag.
Ja nu handlar ju detta inte om Volvo Amazon men väl om en annan Volvoklassiker, för nog har man minnen till Volvo PV och då framförallt en speciell Volvo av årsmodellen 1965 som så att säga fanns på min gata i stan.


Just denna Volvo var en duvblå 544: a som faktiskt finns kvar! bara det är ju rätt coolt! jo denna bil ägs av en dam som i modern tid körde runt med denna något exotiska bil som bruksbil långt in på 2000 talet.
Bilen lagades hos den lokala Volvohandlaren och även en verkstad som specialiserat sig på just allt med bilar oavsett om den hade Lucas elsystem eller inte=), ja den blev lite av en enhörning i trafiken för när såg du en Volvo Pv komma körande på vintern senast? vi har ju använt en Volvo 244 1975 fram till nu som andrabil.


Jo så att nu kommer vi till grädden på moset, regnbågens förmodade skatt vid ena änden för vi satt och slö surfade på auktionssidor och POW!!, där är ju en likadan PV!.......... spana in färgen.
Nu ska det ju tilläggas att sedan vi köpte vår moped, ja en duvblå Crescent 2000 57: a haft det stående skämtet att vi nog borde skaffa oss en PV i samma nyans…typ.


Tänka sig att då kommer det en precis sådan bil på annons som inte är ombyggd, sänkt, avskalad eller taksänkt utan en helt igenom underbar gammal hederlig vagn som har sitt ursprung som vardagsbil för en familj i 30 år och sen finbil efter renovering i ytterligare 26 år.
Så nu är man ägare till just en Volvo PV och med tanke på att vi har för vana att döpa våra fordon till smeknamn satte vi oss ner och funderade…för vi kunde ju vandrat fram och tillbaka som Professor Balthazar men det var efter lite fundering som namnvalet satt som en smäck.


Betänk nu att vi alltid har sett varje fordon med en smula annorlunda ögon för namnet ska vara personligt så att fordonet får en egen identitet, bättre än registringsnumret så vi tittade på formen, jodå… färgen…. jajamen och JAA där satt den, vi kallar den ODON….


För förundrade medmänniskor kan vi nu påpeka att ODON är en växt med blåa bär som är besläktade med blåbären och ser ut precis som…ja eller väldigt mycket som vår PV, rund och blå men då bären inte precis är goda, i alla fall inte enligt oss om man jämför med blåbär så kan vi inte kalla dom för runda och goda.


Så gott folk det var så vi blev innehavare till en Volvo PV……….ja eller ODON då alltså=)
4 kommentarer:

Larsson sa...

Bra där!

Unknown sa...

Aha, därför behöver du instruktionsboken.

Unknown sa...

Var inte meningen att vara anonym, Per Johansson.

FLAK sa...

Jajemen men vi har en instruktionsbok i samlingarna som är nyskick och inte passar i en bil.