måndag 23 november 2015

Origo Jobo

Säsongen för camping kanske är avslutad men trillar man in på en loppis och springer på en sån här runt hörnet så kan man inte låta bli den.....hmm Origo? jojo...Origo Tranås en campingkök av modellen D3 båtmodellen med två brännare.

Den ser inte använd ut och det borde ju faktiskt en brännare från sextiotalet och visst får man rysningar av en sådant fynd.

Ni kommer väl ihåg Origo campingborden?, en utmärkt utrustning för härliga semesterstunder vid vägkanten, bara att fälla upp och fixa maten och kaffet för att sen servera på ett stadigt Origo campingbord. 

Hur gammalt är dock detta exemplar...njae inte tillverkat på sextiotalet utan av årsmodell 1976 men Origobrännarna började tillverkas på sextiotalet. 

8 kommentarer:

Larsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Larsson sa...

Grattis till det fina skicket!

Linda sa...

Jag minns mina stunder när campingmaten skulle lagas, mamma fixade..pappa hade köpt bullens pilsnerkorv och allt kokades på spritkök med lätt röksmak av t-strit=)
Har du eller ska du prova köket? men det kanske är synd.
Nu hoppar jag i badet...en ledig dag ska firas kram

Olle sa...

Jag har ett likadant kök som jag tänkte börja använda. Tyvärr har instruktionerna som finns på insidan försvunnit med tiden. Finns det möjlighet att lägga upp ett foto på dessa?

FLAK sa...

Ett nytt inlägg läggs upp inom kort. Med vänlig hälsning David

Nicke-T sa...

Jag hittade en Heat-PAL boat i bra skick på ett loppis utanför Tranås.
Vad kan den vara värd?

FLAK sa...

Hej Nicke och jag vet faktiskt inte, bästa tipset är att Googla, och grattis till en fin klassiker. Med vänlig hälsning David

Nicke-T sa...

Sålde det på Tradera , bra pris på dessa.