onsdag 11 november 2015

En telefonlur i handen vid tidig ålder

Dagens barn och ungdomar har sedan tidig ålder blivit vana vid att hantera telefoner och de lärda kan tvista om barnen ska ha tillgång till dylika teknikprylar.

Man kan invaggas i en känsla att det var bättre förr och kanske var det så på ett plan men det fanns faktiskt tillfällen för dåtidens barn att få chansen att lära sig basen för framtiden så man kan gott påstå att gårdagens barn även hanterade telefoner.

Fabrikören Fisher Price Toys presenterade den så kallade "Chatter telephone" 1962 och succén var ett faktum och denna lilla lustiga telefon som med sin klassiska form och funktioner fyllde ett behov att förnöja och underhålla.

Telefonen på bilderna tillverkades mellan 1967-1985 och har ett underrede av trä och en överdel av plast samt plasthjul, telefoner tillverkade mellan 1962-1967 hade trähjul.

Man kan undra vad just denna telefon varit med om och tanken på att dessa telefoner enligt uppgifter var till för en ålder på 2-6 i ursprungsutförandet gör att man får en tankeställare när man finner att man själv tycker den är underhållande=) pling...pling
Jag erkänner att jag är lättroad....................typ
Än idag säljs Chatter Telephonen och är faktiskt den enda telefonen som säljs ny idag med snurrskiva....det ni!! nostalgiker...K-märkningen hägrar...

Lär dig allt om Chatter telephonen.......

http://www.thisoldtoy.com/l_fp_set/toy-pages/700-799/747-chattertelephone.html 

 


1 kommentar:

Tony sa...

Jag minns att vi köpte en sådan Fisher Price till en av sönerna i mitten av 80-talet.