Sagostund
Njae nån saga kanske det inte blir eller.....jo visst kan det vara en saga att berätta om sagogryn..dom där små tingestarna som springer runt i skogen på natten och ställer till med liv..oops nu tänkte jag på vättar..nej självfallet så menar jag sagogrynen alltså det som man använder för att tillaga sagosoppa.
Så här gott folk får ni receptet till sagosoppa 4-6 personer.
1 1/4 liter vatten
1 bit kanel
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl saft
1 dl Reppes sagogryn
1 dl russin eventuellt 8-10 katrinplommon eller torkad frukt
Koka vattnen, kanel, socker, och saft använd blandsaft för att få nyans på soppan
Skölj sagogrynen och russin och tillsätt detta
Låt soppan koka tills grynen klarnat
Servera soppan aningen varm eller också kall
Varför inte prova safttoppar...
Recept 4 personer
Skölj blötlägg 2 dl Sagogryn i 2 dl vatten i 30 minuter
Tillsätt 6 1/2 dl mjölk låt koka under omrörning tills grynan har klarnat och massan tjocknar.
Smaksätt med lite salt, 1 dl socker, 1/2 tesked kanel, 25-30 sötmandlar samt 2-3 bittermandlar (rivna)
Häll upp massan i pastejformar eller små koppar och när topparna kallnat, stjälp upp dem på ett fat och häll saftsås runt om.
Tillverkare av sagogrynen var blandannat REPPES glykos AB i Växjö, och marknadsfördes av Cloetta i Ljungsbro.
2 kommentarer:
Åh minns min farmor som pratade om sagosoppa. Jättefin förpackning!
Trevlig helg!
Sagosoppa=) det minns man ju från man var liten..lent..mjukt och lite sliskigt men rätt gott, hoppas du får en trevlig helg, kram
Skicka en kommentar