onsdag 23 mars 2016

Ett objekt

För oss som gillar bärgningsbilar men även för andra...normala människor=) jo just nu på Blocket..ja just sådana annonser brukar ju försvinna så därför "lånar" jag bilden på objektet...ja ja upphovsrätt men se det istället som gratisreklam för just denna bärgare.

 http://www.blocket.se/vasternorrland/Scania_80_Flakbargare_65341251.htm?ca=18&w=3

För visst är det intressant att följa en bärgares liv...ja från första tiden till idag för det verkligen inte många gamla bärgningsbilar som överlevt trots att dom i många fall betjänat andra bilister och deras fordon i nöd....nu kan man säga att det är bärgningsbilens tur att räddas.

Men enligt mitt sätt och se på saken så borde denna skönhet återskapas i Bärgningskårens utseende för visst var det stiligt, bilderna lånade från

tow.se
http://www.tow.se/oldcartowscania/scania-000-s510052.htm 

Hur ser då objektet ut och vad är det för fabrikat undrar nu vän av ordning?

Chassit är en Scania LB 80 från 1972...en rätt ovanlig syn på våra vägar idag men förr fanns det drösvis av dylika som bryggeribilar, kapellbilar och liftdumpers.

Hiab elefantkran och gick som bärgare i Järfälla från början, så den som känner sig manad till att anta utmaningen och återskapa en klassisk Kåren-bärgare får gärna spana in objektet. 

Härlig nyans av brunt......smakfullt, lite neutralt...lite lagom så att kunden får en bra grund att arbeta med.


Bli nu inte förskräckta över sista bilden men den är ju sista bilden i bildserien på tow.se.....kanske finns det en del jobb att göra men se bilden ovan istället och notera helikoptern...det hade väl varit något att rulla in på en fordonsträff eller cruising med...garanterad publiksuccé.

Att du sen har en skattebefriad transportbil för din jänkebil som säkerligen kommer att dra fler blickar till sig på träffarna än din jänkare kan ju knappast vara besvärande eller?!.

Är det inte dags att rädda en Kårenbärgare gott folk....och jo innan ni frågar jag hade själv inte tvekat en sekund om plats, ekonomi hade funnits för en LB80 är skön vagn att färdas i...även om rattställningen inte precis är optimal för långresor om man inte vilar armbågarna på ratten eller styr med knät. 

Frågan är bara finns den ett sånt där solskydd i plexiglas att uppbringa? ja på Kårenbilden då alltså för visst sitter en sån allra bäst på plats i slutresultatet.


 


1 kommentar:

Sven-Åke Nordstrand sa...

Kul att se den bilen igen. Jag jobbade åt Henry Mossberg 1974-75 och körde den bärgaren vid flera tillfällen.