tisdag 11 augusti 2015

Det var en gång...

Ja.... bli nu inte väldans förvånad och i så fall hoppas vi att du sitter ner...typ... för när man tänker på det faktum att mjölk levererades i glasflaskor förr i tiden...ja vita från början för att sen bli bruna, man kan ju lugnt påstå att kyld mjölk knappast var ett problem om man hade is eller kylmöjligheter med en glasflaska som skydd.

 

Tar man sen ett steg in i den nya tiden där plötsligt den trekantiga Tetra förpackningen gjorde entré, för att sedan i rask takt utbytas emot fyrkantiga, smått funkisstiliga förpackningar på sextiotalet.


Vi tar ett rejält kliv in i det glada sjuttiotalet, närmare bestämt till ett speciellt datum...14 januari 1976...hmm vad hände då undrar vän av ordning? jo denna mjölkförpacknings förbrukningsdag gick ut då.....

 

Kanske inte direkt läge att ta sig ej klunk om det nu funnits mjölk kvar...eller?, men förpackningen har fått ett nytt liv som ikonisk vägvisare/ historiskt föremål från förr.


En engångsförpackning som inte borde överlevt alla år, men som sagt vi är hemskt tacksamma över att den nu finns i vår samling här på Nostalgimacken.

När man sen jämför med en 1/2 liters förpackning så får man genast en dimension till att fundera över folks ständiga springande till affären för att inhandla mjölk eller varför inte en tvåliters förpackning....den räckte garanterat till veckans ranson av pannkakor.

 


Inga kommentarer: