söndag 14 december 2014

Scania-Vabis med flera

Som ni säkert vet så var Scania-Vabis återförsäljare för lastbilar men på 1940-50 talet så salufördes faktiskt även Willis Jeepar och Folkvagnar hos samma återförsäljare.

 

Så då är steget inte fullt så långt till att uppmärksamma det fenomen som sedan några år, där folk med ljus och lykta (även utan) letar i skog och mark och i lador efter just folkvagnar och helst pickuper eller bussar för dom har blivit högvaluta,, kanske något för nästa antikrunda? en riktigt fin pickup med firmareklam från förr.....man riktigt känner hur pulsen ökar, kanske radioaffär, kanske blomsterhandlare eller varför inte den ultimata klassikern glasmästarbilen.

 

Viss får man svallningar och lätt upprymdhet vid tanken på en sån...tänk ljudet, kanske ljusblå...den du men vita text då får iallafall jag gåshud.

 

Och om man nu tror att dom där folksvagnsletarna överhuvudtaget bryr sig om skicket på objektet så är detta oväsentligt så länge bilen varit en Folkvagn av den modell som just dom vill hitta.

Och till sist för den som har möjlighet till tidsresor för vem skulle inte vilja det...att stolpa in hos den lokala bilhandlaren och inköpa en splitter ny Folka..eller vad man nu suktar efter.....

 

Här finns att välja på enligt annonsen, oavsett vad du har för behov och firma en "färdig" arbetshäst dock endast grundmålad men klar att sättas i bruk om man hade bråttom.

 

Glöm för bövelen inte att begära demonstration och provkörning!

 

 


2 kommentarer:

Mats Liljekvist sa...

Oj, jag ser att du använder en av mina bilder..
Har jag gett dig tillstånd, Näää..

FLAK sa...

Fotografiet är raderat.Mvh David