tisdag 2 december 2014

Förskräckligt....

När man betänker följande så har plasten tagit över allt för stor del i vår vardag, ja faktiskt så kan jag uppskatta tingestar producerade i just materialet plast men i detta fall så kan man ju inte annat än förfaras över denna lättja som spridit sig över vårat avlånga land.


Folk av idag har helt enkelt tappat sinnet för hur en läsk ska serveras, när man spankulerar runt på stadens gator så kan det inträffa att man får ett omättligt sug efter en läskande dryck och man styr stegen emot närmaste livsmedelsbutik, för idag kan detta innebära att man får avverka en längre promenad för att överhuvudtaget nå närmaste affärsinrättning då beståndet av just dylika har minskat på ett närmast beklämmande sätt.


När man väl funnit butiken går in genom entrédörren så infinner sig ett nytt problem, man finner till sin fasa att numera försäljer man inte läskedryck i glasflaskor utan man har helt enkelt gått över till plastflaskor oavsett vilken typ av läskedryck man nu vill inhandla.


Betänker man att utbudet av ölflaskor fortfarande består av glasflaskor så kan man inte annat än slå fast att just läskedryckstillverkarna tappat stil och finess någonstans på vägen.


Att sen företaget Coca Cola nedlåtit sig att förvisa den kända Colaflaskan i glas till historiken och ersatt den med en opersonlig plastflaska kan få en nostalgiker att rysa av förakt för överallt i butikerna så finns den men misströsta inte gott folk för än så länge finns det i vissa butikers utbud även glasflaskor även av den undersköna form som faktiskt var inspirerad av kakaobönans form.


Så i allmänhetens intresse och i ett försök att återbringa en känsla av lite kulturfiness så visas här hur en riktig flaska skall se ut...ingen plast ingen skruvkork och framförallt rätt form, och först och främst, en läsk ska serveras väl kyld enligt gängse normer.

Bästa hälsningar Herr Stofil


2 kommentarer:

Herr Stömell sa...

Jag tycker fortfarande att Coca Cola ska drickas ur glasflaska med hjälp av två raka, smala, (3 mm), sugrör!
Finns det dessutom en vacker flicka i närheten som luktar leverpastej och liljekonvalj (alt. 4711) så blir smakupplevelsen den ultimata.

Marie´s sa...

4711...en klassiker som jag förknippar med min mamma=)
Jag har i morse ätit leverpastej på vörtbröd dock ej med cola till...men oj så gott det är och skinka får man inte att glömma bort på vörtbrödet.

Hoppas din lediga helg blir lika bra som min kram