onsdag 14 maj 2014

Saab-Scania i våra minnen

Först och främst så är detta en hyllning till JA 35 Draken, ett av flyghistoriens vackraste stridsflygplan som skapats, speciellt bland jetdrivna plan.

Sen kan man ju inte låta bli att låta herr Stofil komma fram och bara inflika att ytterligare ett svenskt industriföretag har fått bilan hängande över sig för i dagarna så köpte Volkswagen bolaget Scania och svenska politiker och styrande kapitalister i Sverige har än en gång visat vart Sverige är på väg.

Våra stora och medelstora industrier säljs på löpande band till utländska ägare som i slutändan utarmar och flyttar produktionen utomlands för att efter sig lämna tomma industrilokaler och arbetslösa med familjer.

 


Så svenska folket grattis!....Saab vet vi hur det gick för...Scania hänger på en skör tråd kvar i Södertälje och Sverige och Volvo har så att säga levt på övertid ett bra tag...hur var det nu igen..stolta svenskar med egna bilmärken...egen industri............ förlåt om jag säger det men det var igår det gällde.

 


Så en hyllning till Scania Vabis som alltid varit en ledstjärna för kvalitet, stolthet och framförallt en vilja att tillverka lastbilar med hög kvalitet och lång livslängd, vilket Scania idag kanske inte får....vem vet men tillåt mig tvivla.

Så vi minns Scania, SAAB...och det enda fordon vi idag tillverkar i Sverige är cyklar....ja Scania-Vabis började faktiskt sin tillverkning med cyklar så då är vi så att säga tillbaka där vi började...frågan är bara orkar vi starta om från början?

 

 

Hatten av för alla kvinnor och män som arbetat och arbetar på Scania genom åren, och det är tur att människorna som fick medaljer för lång och trogen tjänst 1941 slipper se eländet idag med uppköp av företaget Scania då företaget firade sitt 50 årsjubileum.

Några fler jubileum får vi väl knappast uppleva iallafall inte med en svensk Scanialastbil...? eller

 

 

Pensionsbolaget Alecta och försäkringsbolaget Skandia sålde Scania och därigenom sålde dom ytterligare en del av Sverige för det vi säljer får vi aldrig igen....

Än en gång har giriga människor satt Sverige på kartan över länder som man kan köpa upp...när kommer nästa nyhet? 

 

 

Vad är till salu?...kolla Ebay..... Sverige kanske finns med....för en lagom summa. 

2 kommentarer:

Imperial58 sa...

Draken hade väl ändå nummer 35! ;)

FLAK sa...

Kan man skylla på tryckfelsnisse?=)
Ändrat och fixat och 35 ska det vara...tack!