torsdag 6 februari 2014

Svenskt motorhistoriskt arkiv

Privata fotoalbum, broschyrer kan dölja allt möjligt men en sak som kan finnas i gamla album och samlingar är fotografier på fordon från förr.


Risken är överhängande att just gamla fotoalbum och samlingar går förlorade vid dödsboutrensningar, uppdelningar eller regelrätta utrensningar av vindar eller källare.


Just fordonsrelaterade bilder och samlingar som innefattar fotografier från forna tider har ett historiskt värde för eftervärlden, så innan du slänger album titta igenom pärmarna eller hör av dig till svenskt motorhistoriskt arkiv för man vet ju aldrig vad just ditt album innehåller.


Ni kanske har en släkting som har kört lastbil under många år, arbetat på någon bilindustri eller rent av varit tävlingsförare?, eller bara ägt intressanta fordon.


Så fundera en stund över vad som är värt att spara för man kan aldrig återskapa bilder och händelser.


Skänk en tanke till Svenskt motorhistoriskt arkiv och för andra bilder som kanske inte är fordonsrelaterade så finns hembygdsföreningar och länsmuseum som tacksamt vill ta del av dina bildskatter, för det är just vad det är oupptäckta bildskatter som kan bidra med viktig information och bildbevis så bidra med tips till arkivet på var intressanta samlingar kan finnas.

http://www.mhrf.se/svenskt_motorhistoriskt_arkiv

1 kommentar:

Herr Stömell sa...

Bra att du påminner! Har själv råkat ut för beskedet att fotografier har kastats i samband med dödsboröjning - och därmed försvann möjligheten till fotodokumentation av min bils historik.