torsdag 27 juni 2013

Volvo 940

Kalla mig tråkig..trist... en stofil..ja till och med gammaldags,  ja kanske skulle ett medlemskap i stofilsällskapet vara på sin plats men jag är en streber som aldrig ger sig i sin uppfattning att Volvo 940 är den sista riktiga Volvon som tillverkats.

Somliga kallar Volvo 940 för hopplöst omodern.....jag säger kom igen den dagen då du ska byta parkeringsljus på din V70, då står du där och svär över hutlösa verkstadskostnader, oändliga förlorade timmar av nedmontering och bara det faktum att man får riva ner halva bilen för att byta tändstift gör ju att man sliter sitt hår.

Nu kommer Volvo 940 in i bilden, kan man byta en glödlampa själv.....där kommer det självgoda leendet fram för man kan i princip byta alla lampor på dessa gamla bilar själv,och det var ju lite av idén med bilar från förr, inget datastrul..och måste du mot all förmodan lämna in din Volvo på verkstaden så kommer förmodligen verkstadsräkningen inte att få dig att sätta kaffet i vrångstrupen.

Så därför K-märker vi Volvo 940 och då speciellt vår gamla slitvarg, vår 945:a för kalla den trist, tråkig och osynlig men det är ju det som är meningen...man ska se..... inte synas...på sin K-spaning=)


 http://www.kaptenstofil.net/stofilsallskapet.php

 http://volvo940.se/


3 kommentarer:

Linda sa...

Du har så rätt Micke brukar svära över min bil och jag rycker på axlarna, han fixar det mesta när han har tid....
Det är säkert sant du är en stofil för du gillar gammalt=) kram

Palmingo sa...

Håller med fullständigt, tänkte dragit gränsen vid 740n som nyaste rejäla bilen men är villig att sträcka mig till 940 :)

Linda sa...

Tänkte på det du ska inte till Ronneby imorgon?
Jag jobbar så inget för mig men Micke åker..kram