söndag 16 juni 2013

Erland Jönssons Partiaffär

I Kalmar har vi en transportfirma/partiaffär som arbetar utifrån dom gamla principerna att man inte ska centralisera och flytta distributionsleden längre bort från kunderna och butikerna.

Närproducerade varor som fraktas inom närområdet och firman har varit verksam i mer än 50 år.

Jag har faktiskt bott granne med affären en gång i tiden, ja vi bodde på Skogsliden och affären låg i hörnet av Skogsliden Villagatan.

Där kunde man få se dom "små" distributionsbilarna en Volvo F6:a inköpt ny 1978 och ett Mercedesskåp som jag förövrigt fick åka med under min praktiktid, resorna under den två veckor gick till Nybro, Karlskrona, Oskarshamn, Växjö, Rockneby, Vimmerby men Jönssons partiaffär har haft ett antal fordon under åren, och idag består vagnparken av tre lastbilar.

Jönssons hade distributionen för Grönhögsbröd idag har dom Rocknebylimpan och Danska wienerbageriet men hade man tur så fick man hänga på till Grönhögen och få purfärskt bröd direkt från produktionen för inget absolut inget är så gott som Grönhögsbröd när det är alldeles varmt och mumsigt=)

Ja..då vet ni det...och Grönhögsbröd hade också en liten Volvo, och precis som vissa cabrioleter med regnumret CAB så var detta registreringsnumret lika slående nämligen BAK....


Min far handlade alltid ost, kött och korv från Erland, och visst var det smidigt att bara gå till grannen och inhandla efter behov.


  http://www.partiaffaren.se/

Inga kommentarer: