lördag 28 januari 2012

Pennor...

Vad skrev man med innan kulspetspennan...stålpennan gott folk och har man testat detta något knepiga sätt att skriva på så gillar man det skarpt men man måste ju ha tjockare papper som suger upp bläcket på ett bra sätt.


Här är några av min fars pennor som jag ärvde och faktiskt har skrivit och tecknat med och man får en skärpa i strecken som ingen filt, kulspets, tuschpenna kommer i närheten av.


2 kommentarer:

Perra sa...

I första eller om det var andra klass fick vi en reservoarpenna som vi skrev med ibland. Nackdelen med den var att skriften blev kladdig eftersom jag är vänsterhänt och bläcket inte hann torka.

Anonym sa...

Vi hade välskrivning med dessa bläckstiftpennor, men de flesta köpte nog en reservoarpenna istället för att doppa skolans pennor i bläckhornet. Det var så (om jag minns rätt) att kulspetspennan inte var godkänd för att öva välskrivning på.
Kanske togs det bort under mitten av 60-talet. Liksom Perra var jag också vänsterhänt under skolans första år, med det fick man inte vara så jag tvingades till att bli högerhänt under första eller andra klass.