måndag 22 maj 2017

99:an på äventyr

Den 27 maj åker 99:an på tur ja alltså Smålandsrundan där gamla yrkesfordon som lastbilar, bussar, taxi, polis, som sagt gamla arbetskämpar nu får visa upp sig.

Det brukar vara ett populärt inslag och folk samlas efter vägarna för att beskåda veteranbilarna för det är just vad dom är intressanta, spännande och sevärda rullande klenoder och 99:an är en Scania L110 från 1974 som gick som bussbärgare i Kalmar.

Håll utskick och bakom ratten sitter min bror, förövrigt stolt ägare och 99:an räddades undan skrotdöden och rullar nu som sevärdhet runt Skillingaryd - Värnamo - Svenstigs - Ohs - Rusken - Nydala - Hagshult - Skillingaryd där Smålandrundans sträcka går.

Notera gärna färgen som fortfarande är Kalmar omnibus röda och krämgula som är så synonymt med Kalmars bussar från förr.

 Ja varför kallar då jag den för 99:an? jo internnumret på Kalmar omnibusförening var just 99 på denna vagn.

Vad som hände med föregångare? ja den gamla 99:an jo den råkade ut för vattenplaning vid Svaneberg i Kalmar  och blev skrotad, det var en Ford Custom lastbil 1976.


Och nördar (läs underteckning) kan det nämnas att du direkt i numret ser att det var en servicebil då det var ett 90 nummer färdtjänsten hade 80....men då detta är onödigt vetande så är detta bara en notis i nyhetsflödet och vi önskar en trevlig dag som strålar av sol här iallafall.

2 kommentarer:

Jh99 sa...

Du den bilen bakom syns inte minns du den ;)

FLAK sa...

jajemen=)