söndag 22 januari 2017

Kulturlämning


Han står där ute......få människor har besökt honom och ändå var den en gång i tiden en blänkande ny Opel som hämtades av sin första ägare.

 

Hade han varit en Ford så hade sannolikheten varit stor att den sålts av Jokab i Bergkvara men det är mer troligt att denna vagn salufördes av Trygges Bil AB i Torsås som saluförde GM Motors

En kulturlämning från tider som flytt då vägarna till stor del hade beläggning av grus eller betong och bilisterna färdades i ett lagom tempo.

Läge för K-märkning? givetvis om vi får bestämma.Ägaren åkte till affären, jobbet kanske semester? och sen med tiden blev den gamle Opeln sliten och fick kanske ny ägare.

Hur som helst så har den rullat färdigt och kommer nog aldrig ut på vägen igen, iallafall inte på egna hjul.

Den står en bit ut i skogen då den har knappast kört dit själv utan har någon gång i tiden blivit lyft dit av en traktor eller liknande.Så nu står den där på ett klippblock mitt i skogen och tänk om den kunde berätta sina semesterturer sin vardag och vad som hände, och mossan växer på glasrutorna vilken i en viss vinkel ger illusionen av att det är en skåpvagn istället.

Så är besöket avslutat och vi lämnar platsen och bilen lämnas återigen ensam.


Inga kommentarer: