onsdag 6 juli 2016

Projekt m/61 är i gång

Och vad är nu detta för projekt undrar vän av ordning? jo så här är det, jag fick satte in en annons på nätet....som man gör för man vet ju aldrig..............

Man kanske har tur..lite flyt men man har ju inga högre förväntning så man sitter ju knappast framför telefonen i givakt för att svara på inkommande samtal....ja vi har faktiskt fast telefonlinje...Stofilen kräver detta.

Dagarna gick och inget svar men igår ringde det, söker du fortfarande en dylik? Jajemen blev svaret och vi bestämde träff.

Nu kräver ni nog svar på vad en m/61 är....ja här kommer svaret den kommer att bli orange...ja jag vet att det fanns blåa men vi ska ha en orange Televerksorange färgkod 74, man stod i sådana förr i tiden för att kommunicera.

Mobilgenerationen fattar nada....min käre WIFI människa jag pratar om en telefonkiosk en gedigen sak i järn med fast telefon...ja telefonen fattas i detta exemplar men det ska vi nog fixa....lika så fönstren och TELEFONskyltarna.

 

Produktionen av modell m/61  startade 1961 som beteckningen antyder och detta exemplar är tillverkat av Samefa i Sundbyberg 1965 och tillverkningsnumret är 395.


Denna skönhet ska nu slipas fixas och lackeras för att sedan få en given plats bredvid Nostalgikiosken.








Extra kul med en passande dekal i kiosken=)

 


 


7 kommentarer:

josephzohn sa...

Underbart .. lycka till .. följer ...

Larsson sa...

Trevligt!

Nattlorden sa...

Ska den kopplas in också?

FLAK sa...

Tackar och visst hade den kunnat kopplas in...dock blir det endast lyset som kopplas.

Tony sa...

Riktigt kul att du tar hand om en telefonkiosk!

Peter sa...

Blev klar med min m61 idag...

Peter sa...

Blev klar med min m61 idag...